013 logo
Zwart Licht
Zwart Licht

Zwart Licht

Bliksemschicht 15 jaar

En toen was er licht. Zo zagen Akwasi, Leeroy en Hayzee, 15 jaar na hun iconische debuutalbum ‘Bliksemschicht’, begin 2024 een uitverkochte Paradiso voor zich. Ze speelden er een inmiddels legendarische show, kregen ontzettend veel lof, nieuwe boekingen en werden voor die ene speciale jubileumshow bekroond met maar liefst 5 sterren in de NRC. Dat smaakt natuurlijk naar méér. Dus tourt Zwart Licht nu met een aantal exclusieve shows door het land in december. Het zullen ongetwijfeld momenten zijn waar fans en critici samen zullen komen om de erfenis van 'Bliksemschicht' te erkennen en te vieren.

Dit debuutalbum van Akwasi, Leeroy en producer Hayzee is een van de beste Nederlandstalige hiphopalbums ooit. Het eerste wapenfeit ‘Bliksemschicht’ van Zwart Licht wordt bestempeld als een tijdloos meesterwerk dat vol staat met doordachte, introspectieve teksten van hoog niveau en grensverleggende producties. Een album dat zowel poëtisch als provocerend is.

'Bliksemschicht' is een culturele mijlpaal die het hiphopklimaat naar een hoger niveau heeft getild. De impact is duidelijk in de lof van critici en de loyaliteit van fans. 'Bliksemschicht' blijft hierdoor een tijdloos werk dat herinnerd zal worden als een van de meest invloedrijke albums in de Nederlandse hiphopgeschiedenis.

De laatste jaren stond Zwart Licht echter op een laag pitje. Akwasi werd omroepbaas, Leeroy groeide naast uitvoerend artiest ook uit tot specialist in mixage en audiovisuele producties, en Hayzee maakte naast zijn werk als producer veel vlieguren achter de dj-booth. “Maar met z’n drieën op een podium, worden we een eenheid als Voltron!”, zei Akwasi niet onterecht in een interview. En dus keren ze terug voor een reeks unieke jubileumshows, met véél meer vraag dan aanbod op Ticketswap. Wie naast een ticket voor de legendarische Paradiso-show greep, krijgt nu een herkansing voor de ‘Bliksemschicht 15 Jaar’ tour. En voor wie een van de Zwart Licht-jubileumshows opnieuw wil vieren en ervaren, is de kans nu opnieuw schoon.

Jij hebt de kans om als een van de eersten je tickets te bemachtigen met slechts één klik op de On Sale Alert knop. Een paar minuten voordat de tickets in de verkoop gaan ontvang je een herinnering via de mail, zodat jij op tijd klaar zit voor de start van de reguliere kaartverkoop.

  • Entree
    • € 26,30
    Incl. servicekosten
  • Datum za 07 dec '24
  • Zaal Next
Tijden
  • Zaal open
  • Aanvang
  • Einde
Een gedetailleerd tijdschema wordt in de week van het event bekendgemaakt.