013 logo
Nieuws
Nieuwsoverzicht 013 eert Rockacademie tijdens hun 25 jarig bestaan: Rockacademie wordt vereeuwigd met eigen CD aan gevel

013 eert Rockacademie tijdens hun 25 jarig bestaan: Rockacademie wordt vereeuwigd met eigen CD aan gevel

10 okt 2024

Rockacademie kent tal van beroemde oud-studenten, zoals Eefje de Visser, Flemming, Joël Domingos, Duncan Laurence, Krezip, Danny Vera en Floor Jansen. Net zo belangrijk zijn de vele anderen die een mooie carrière hebben opgebouwd voor of achter de schermen in de Nederlandse of internationale muziekindustrie. Rockacademie blijft intussen onverminderd populair bij aanstormend talent. De opleiding is inmiddels erkend als topopleiding en blijft zich ontwikkelen en staat ook de komende 25 jaar klaar om talentvolle muzikanten op te leiden tot ondernemende professionals die de popsector mede gaan bepalen.

Oud-student Joël Domingos over zijn periode aan Rockacademie: ‘De Rockacademie heeft mij een veilige haven geboden om mijzelf als artiest en maker te ontwikkelen. Ik heb er heel veel stappen gezet op het gebied van ondernemerschap en vakmanschap, èn ik heb heel veel leuke herinneringen en vrienden gemaakt binnen de school, maar ook op de Korte Heuvel in Tilburg.’

013 eert Rockacademie tijdens hun 25 jarig bestaan: Rockacademie wordt vereeuwigd met eigen CD aan gevel

Vereeuwigd aan de gevel

Ter ere van het 25-jarig jubileum van de Rockacademie en het succes van haar afgestudeerde artiesten, wordt er een CD symbolisch op de buitenwand van 013 bevestigd. De plaatsing is een dankbetuiging aan oprichters Bertus Borgers, Rita de Jong en wijlen Gerard Boontjes en bestempeld een kwart eeuw optredens door studenten en afgestudeerde artiesten van de Rockacademie. Daarnaast bevestigd het nogmaals de speciale band tussen Rockacademie en 013; zo heeft Rockacademie al ruim 100 producties in 013 georganiseerd, waar ruim 500 artiesten hebben opgetreden en hebben meer dan 1000 Rockacademie studenten inmiddels opgetreden in 013, zowel tijdens hun studie als in hun carrière daarna.

Eerder ontving en bevestigde Guus Meeuwis een gesigneerde CD op het gebouw als bezegeling voor de meer dan 50 uitverkochte shows die hij in 013 speelde. Ook bevestigde  Arjen Lucassen (Ayreon) in september 2023 zijn eigen CD aan het pand om de bijzondere samenwerking tussen Ayreon en 013 te eren en bezegelen.

Foto's door Willem van Breugel

Nieuwsoverzicht