013 logo
Ayreon
Ayreon

Start sale: Thu 31 Oct 16:00

Ayreon

30TH ANNIVERSARY - AN AMAZING FLIGHT THROUGH TIME - SHOW #3

Na vijf uitverkochte shows van Ayreon - 01011001 - Live Beneath the Waves in poppodium 013 in Nederland in 2023, bijgewoond door 15.000 fans uit 64 landen, en na vier uitverkochte Ayreon - Electric Castle Live & Other Tales-shows in 2019, evenals drie uitverkochte Ayreon Universe-shows in 2017, is Ayreon klaar om nog een spannend hoofdstuk toe te voegen aan zijn live-geschiedenis. De nieuwe productie, Ayreon - 30th Anniversary - An Amazing Flight Through Time, viert het 30-jarige bestaan van Ayreon sinds de release van het debuutalbum, *The Final Experiment*, in 1995. Deze enorme, ultramoderne live-productie zal het publiek meenemen op een reis door Arjen Lucassen's volledige discografie, met een gigantisch, uniek podiumontwerp, verbluffende visuals, spectaculaire special effects—en nog veel meer.

Ayreon-mastermind Arjen Lucassen, samen met hoofdproducent en toetsenist Joost van den Broek, heeft een opmerkelijke cast samengesteld van vele favoriete Ayreon-zangers en speciale gasten, plus een geweldige groep instrumentalisten om de muziek tot leven te brengen op het hoogstmogelijke niveau. Lucassen zelf zal ook optreden als zanger.

Getiteld *An Amazing Flight Through Time*, zal de setlist Ayreon’s 30-jarige muzikale geschiedenis omvatten, met een breed scala aan nummers, waaronder enkele die nog nooit live zijn gespeeld, naast vele favorieten van de fans. Ook zullen er nummers gespeeld worden van enkele van Arjen’s side-projects. Geen moeite zal worden gespaard om 013 om te toveren tot een meeslepende "Ayreon-wereld", waar fans naar een andere dimensie worden gebracht. Deze show belooft het ultieme Ayreon-feest te worden, een eerbetoon aan Arjen's muziek in de meest complete vorm.

Arjen: "Na het overweldigende succes van de vorige Ayreon-shows, en vooral de warme ontvangst van zowel de fans als de muzikanten, was het een gemakkelijke beslissing om Ayreon terug te brengen naar het podium voor meer shows in 2025. Maar de grote vraag was: wat moet het thema van de show zijn, en hoe kunnen we de fans dit keer verrassen en verblijden? Het antwoord is simpel—2025 markeert het 30-jarig jubileum van Ayreon! Ik kan niet wachten om de reacties van de fans te zien op een setlist met klassieke Ayreon-nummers, evenals enkele die we nog nooit eerder live hebben uitgevoerd. En natuurlijk zal er een spannend nieuw podiumontwerp en special effects zijn. Ik hoop jullie daar te zien!"

Klik hier voor meer info over show 1 op vrijdag 12 september
Klik hier voor meer info over show 2 op zaterdag 13 september (matinee)
Klik hier voor meer info over show 4 op zondag 14 september (matinee)
Klik hier voor meer info over show 5 op zondag 14 september

Start sale: Thu 31 Oct 16:00

  • Price
  • Date Sat 13 Sep '25
  • Location Main
Timetable
  • Doors open
  • Start
  • End
A detailed timetable will be announced in the week of the event.