013 logo
THC
THC

THC

20 jaar - Artikel 140 Tour

THC, oftewel Tuindorp Hustler Click, is een legendarische rapgroep uit Amsterdam-Noord, opgericht in het begin van de jaren 2000. De groep staat bekend om hun rauwe en eerlijke teksten, die de harde realiteit van het leven in de Amsterdamse wijken weerspiegelen. De kernleden van THC zijn Rocks, RB Djan, D’Tuniz, Zuen, Ace, Kingo, Stony, DJ Chainsaw en Lanni B. Samen hebben zij een krachtige en herkenbare sound gecreëerd die diep geworteld is in de Nederlandse hiphopscene.

THC brak door met hun debuutalbum "Artikel 140", dat in 2005 werd uitgebracht. Het album werd geprezen om zijn authentieke weergave van het straatleven en het benadrukken van sociale kwesties die vaak worden genegeerd. Hits zoals "Wil Je Weten Hoe Het Voelt" “Je bakt er niks van” “Zina” en “Klik Klak” hebben bijgedragen aan hun populariteit en lieten zien dat Nederlandse rap een serieuze plek in de muziekindustrie verdient.

Gedurende hun carrière heeft THC een significante invloed gehad op de Nederlandse hiphopcultuur. Ze zijn niet alleen bekend om hun muziek, maar ook om hun betrokkenheid bij de gemeenschap en hun inspanningen om jongeren te inspireren en te ondersteunen. De groep heeft meerdere succesvolle projecten en samenwerkingen op hun naam staan, met diverse artiesten binnen en buiten de hiphopwereld.

Ondanks de uitdagingen en tegenslagen die ze hebben ondervonden, blijft THC een krachtig en relevant onderdeel van de Nederlandse muziekscene. Hun vermogen om maatschappelijke problemen aan te kaarten en hun persoonlijke ervaringen om te zetten in muziek, blijft resoneren bij een breed publiek. THC is meer dan een rapgroep; ze zijn een stem voor de jeugd en een symbool van doorzettingsvermogen en authenticiteit in de Nederlandse hiphop.

  • Price
    • €26.30
    Incl. service fee
  • Date Sat 23 Nov '24
  • Location Next
Timetable
  • Doors open
  • Start
  • End
A detailed timetable will be announced in the week of the event.